Trailrunning, hardlopen, reizen, reis, travel

Peppblog

Trailrunning, hardlopen, reizen, reis, travel

Trailrunning in Oostenrijk met een lach

Geschreven door Eva Rijkers

“Een trailrun in Oostenrijk, van 9km? Dat lijkt me tof. Maar daarvoor hoef ik niet helemaal naar Oostenrijk te rijden, dat kan hier ook. 21 km dan, de eerstvolgende afstand? Neeeee, dat durf ik niet! Ben ik ook niet fit genoeg voor, ik kan net 5 km achter elkaar hardlopen. Maar het lijkt me wel tof, in de bergen in Oostenrijk rennen! Omhoog wandelen, dat hou ik wel even vol. Zou dat kunnen, of rent iedereen? 21 km zeg, dat is een halve marathon, maar dan met ik-weet-niet-hoeveel hoogtemeters! Jemig wat zwaar. Maar het lijkt me echt wel heel tof…..”

Samen op reis

Zo ging het in mijn hoofd, toen Ard vroeg welke afstand bij de Hochkönigman een mooie uitdaging voor mij zou zijn. En om eerlijk te zijn: ik had eigenlijk al besloten dat ik het niet aandurfde. Tot bleek dat ik het samen met een buurvrouw zou kunnen doen. Dat trok me over de streep.

En: het bleek perfect. Pepptravel heeft echt gezorgd dat ik mijn grenzen heb verlegd. Alles begon bij de inspiratie om überhaupt aan dit avontuur te beginnen: die kwam van Ard. Maar het ging verder: enthousiaste aanmoedigingen, trainingstips, een appgroep die enorm bijdroeg aan de voorpret, en een social run in de opbouwfase om gewoon gezellig eens samen te genieten van de trails in Zuid-Limburg. Helemaal aangepast aan de grenzen van de minst getrainde (ik).

Vakantie in Oostenrijk

Eenmaal in Oostenrijk bleek het gehuurde huis perfect. Een grote woonkamer om met de hele groep heerlijk te kunnen eten (perfect verzorgd), maar ook luxe appartementen met comfortabele slaapkamers. Lekker dicht bij het dorp, maar buiten de drukte. Altijd meer dan genoeg lekker en gezond eten. De dag voor de race een uitgebreide uitleg over wat je het beste kunt meenemen, en wat slim is qua voeding onderweg. Perfect voor een beginner zoals ik!

Trailrun raceday

Maar wat het geweldigst was: de groep die mee was. Ontzettend gezellig, motiverend, en inspirerend. Pepptravel heeft die groep bij elkaar gekregen, iedereen helemaal op diens gemak gesteld, en alles perfect georganiseerd. Het enige wat wij nog hoefden te doen, was plezier hebben, en een stukje trailrunnen. Race day was geweldig: trailrunnen in Oostenrijk is geweldig, en we hebben met iedereen die al binnen was de rest van de groep een voor een binnengehaald. Wat een feestje!

Wat een ervaring!

Oh, en voor wie het wil weten: ik bleek het niet alleen te kunnen, 21km hardlopen in de bergen, maar ik bleek er zelfs enorm van te kunnen genieten! Wat je allemaal blijkt te kunnen als je het maar gewoon gaat doen…. De ochtend na race day wist ik: “dit wil ik nog een keer. Maar dan langer, zodat ik er langer van kan genieten. Maar niet vandaag!” Dus in 2023 ga ik weer mee. Op naar de 49 km.